Webshops in 2016 verkopen steeds meer

Geschreven door Bron: NOS.

Voor het eerst hebben Nederlandse consumenten in een jaar meer dan 20 miljard euro uitgegeven aan online aankopen. Door de toenemende populariteit van het webshoppen worden producten ook goedkoper.

In opdracht van Thuiswinkel.org onderzocht onderzoeksbureau GfK samen met PostNL de online consumentenbestedingen in Nederland. De resultaten staan in de Thuiswinkel Markt Monitor.

Het blijkt dat Nederlanders vorig jaar bij elkaar voor 20,16 miljard euro besteedden in webshops. In 2015 was dat nog bijna een kwart minder. Offline bestedingen namen afgelopen jaar 1 procent af.

Koopjesjacht

Doordat zo veel mensen online winkelen, daalt de gemiddelde prijs van de producten. "Nederlanders zoeken en vinden voor merkartikelen steeds vaker online koopjes", aldus Gino Thuij van GfK.

Vorig jaar zijn er 8000 webwinkels bij gekomen. Maar niet iedereen kan of wil het volhouden. 5000 webshops zijn hetzelfde jaar nog vrijwillig gestopt en enkele tientallen anderen werden failliet verklaard.

Omzet onlinewinkels fors toegenomen

Geschreven door Automatiseringsgids.

Tussen 1 november en 5 december 2015 bedroeg het totaal aan bestedingen bij de internetwinkeliers 933 miljoen euro, meldt de brancheorganisatie Thuiswinkel.org vrijdag. Dat is 15 procent hoger dan de sinterklaasomzet van 811 miljoen van vorig jaar.

In de eerste drie kwartalen van dit jaar bedroeg de weekomzet gemiddeld 150 miljoen euro, sinds 1 november is die gestegen tot 187 miljoen euro.

De meeste Nederlanders (65 procent) shoppen rond de feestdagen zowel in fysieke winkels als in webwinkels. Het percentage Nederlanders dat zijn cadeaus uitsluitend online koopt ligt op 4 procent.

Traditionele cadeaus voor de kinderen, zoals Lego, Playmobil en gezelschapsspellen, doen het opnieuw goed. Bij volwassenen gaat de belangstelling uit naar dvd's, cd's en geurtjes.

Zoekresultaten Google vallen onder vrijheid van meningsuiting

Geschreven door nutech.nl.

Google mag de volgorde van de zoekresultaten zelf bepalen omdat dit valt onder vrijheid van meningsuiting.
Dat oordeelt een rechter in San Francisco, zo melden Amerikaanse media.

Google werd aangeklaagd door een website met toeristische informatie. Men beweerde dat Google de website lager zou hebben geplaatst omdat de site concurreerde met diensten van Google zelf.

Vrijheid van meningsuiting
De zoekgigant tekende bezwaar aan bij de rechter en stelde dat het samenstellen van zoekresultaten valt onder de vrijheid van meningsuiting. In een zeer korte uitspraak ging de rechter daarmee akkoord en wordt het samenstellen zoekresultaten een "grondwettelijk beschermde activiteit" genoemd.

De uitspraak is belangrijk omdat Google wereldwijd onder vuur ligt vanwege het rangschikken van zoekresultaten en het hoger plaatsen van eigen diensten.

Het bedrijf werd in de Verenigde Staten al vrijgesproken van soortgelijke aanklachten in 2003 en 2007, maar toen was Google nog een stuk minder groot.

Europa
De nieuwe uitspraak staat bovendien haaks op het recht om vergeten te worden dat sinds dit jaar geldt in Europa. Google moet van de Europese Commissie bepaalde zoekresultaten verwijderen als getroffen personen daarom vragen. Dat kan bijvoorbeeld omdat een resultaat verouderd is of als laster wordt gezien.

Google heeft in de VS en Europa dan ook een andere positie. In de VS is het marktaandeel ongeveer 65 procent terwijl Google op de Europese markt ruim 90 procent in handen heeft.

Tot 2025 beveiligingsupdates voor Windows 10

Geschreven door Communitell.

Microsoft zal zijn recentste besturingssysteem Windows 10 tenminste tot en met oktober 2025 van beveiligingsupdates voorzien. Dat blijkt uit de Windows lifecycle, die de technologiegigant onlangs heeft bijgewerkt.

Microsoft brengt Windows 10 eind deze maand wereldwijd uit. Dit betekent dat vanaf die datum het besturingssysteem jarenlang updates krijgt. Volgens de recent bijgewerkte lifecycle van het besturingssysteem, waarin Microsoft aangeeft tot wanneer de software up-to-date blijft, eindigt de reguliere ondersteuning op 13 oktober 2020. Daarna komen er nog tot 14 oktober 2025 beveiligingsupdates uit.

Communitell biedt ook VPS Hosting

Geschreven door Communitell.

Onlangs hebben wij een aantal nieuwe servers in gebruik genomen van het type VPS.  Een VPS, Virtual Private Server, is dé stap tussen shared hosting en een eigen dedicated server. Waar u bij shared hosting gebruik maakt van onze hostingservice en wij de volledige server beheren, krijgt u bij een VPS de mogelijkheid (als u dit wilt) het eigen beheer over 'uw' server. Deze draait alsnog op onze hardware, maar ú bepaalt wat u met de server doet. Versies van PHP, MySQL en Apache, geïnstalleerde modules, firewall-instellingen… U mag het allemaal zelf instellen.

Daarnaast bepaalt u ook zelf welke websites u op uw eigen server host, of dat er nu eentje is of een tiental. Een grote vorm van vrijheid dus!  Een VPS wordt vaak gebruikt door bedrijven met een eigen netwerkbeheerder, waardoor inrichting van de server volledig conform uw wensen kan geschieden. Daarentegen bij Virtual Hosting kiezen wij welke faciliteiten ter beschikking gesteld worden. Het is dus een wat flexibeler systeem. Denk bijv. aan het draaien van meerdere websites; het kan op een VPS zonder dat u voor iedere website een apart hostingpakket dient in te kopen.

Vraag naar de mogelijkheden...

Meer artikelen...